Ofis Ses ve Yankı Yalıtımı

Anasayfa / Yazılar / Ofis Ses ve Yankı Yalıtımı

  1. Giriş

Ofis Ses ve Yankı Yalıtımı ( Akustik Ofis Çözümleri) Ofis Akustiği

Diğer tüm çevresel faktörlerle ilişkili olarak, 
istenmeyen ses veya gürültünün etkisi dünya çapındaki araştırmalar için önemli ve popüler bir konudur. Gürültünün yerinden yönetim, hayal kırıklığı ve çalışanların performanslarında azalmaya neden olduğu görülüyor.

Son on yıllar boyunca, ofis binalarının mimari düzeninde bir değişiklik oldu. Kapalı hücre ofislerinin geleneksel düzeninden bugünümüze Açık Plan Ofisi olarak anılacaktır.

Açık ofis alanlarında 'gölgelendirme' engeli yoktur Alıcıdan gelen gürültü kaynağı. Açık ofis, çalışanlar arasında işbirliğini artırarak etkileşim, tartışma ve yaratıcılığı teşvik eden bir atmosfer yaratır. Şu anda (2017), ofis alanlarının% 80'inin açık plan ofisi olduğunu tahmin ediyor.

Bazı işletmeler için bu tür düzenleme, beklediğimizi tam olarak sunuyor: iletişimin aciliyetine dayalı açık, işbirlikçi ve etkileşimli bir ortam. Diğerleri için, açık ofisler daha az üretken, istilacı ve gürültülü bir alan yarattı .

Bu nedenle bazıları için açık alan ofisi normal olarak çalışıyor ancak diğerleri için değil. Ofis akustiği Bu aynı zamanda ne tür bir iş yapılmasına bağlıdır, örneğin baskı tasarım şirketi için açık plan ofisleri bulunması, tasarımcıların sorularını özgürce sormalarına ve tasarımları hakkında tartışmalarına izin verdikleri için yapıcıdır.

Bir ofis alanında telefonla iletişim olduğunu, açık ofis alanının bunu zorlaştırdığını ve diğer odaların (toplantı odaları, tele-konferans salonları vb.) Oluşturulmasının gerekli olduğunu, ayrıca daha ileri gürültü önleme tedbirleri uygulanacaktır.

  1. Akustik ve Ses Ortamı

Gürültülü bir ofisteki ortalama gürültü seviyesi, aşağıdaki diyagramda gösterildiği gibi, geleneksel kapalı ofislerdeki ortalama gürültü düzeyinden yeterince yüksek 75-80 dB (A) civarında olabilir.

Aşağıdaki diyagramda (Veitch ve diğerleri, 2002) gösterildiği gibi, gürültü açık planlı bir ofiste gözlemlenen ayrılmaların neredeyse% 75'idir. Hava kalitesi ve aydınlatma ofis personelinin konsantrasyonunda ağırlaştırıcı faktör çok daha az idi.



Soruşturmadan kaynaklanan memnuniyet oranları göz önüne alındığında (Anderson, 2008) (genel gürültünün mahremiyeti) akustik en düşük puanı topladı. İki grafiği birleştirdiğimizde, çalışanların yoğunlaşması için en şiddetli faktörün en düşük memnuniyet derecesine sahip olduğu düşünülmektedir.

Bir başka araştırma (Bluyssen ve diğerleri, 2011), zayıf akustiklerin, özellikle açık-planlı ofisler için ofis personelinin memnuniyetsizlik oranındaki en kritik olduğunu kanıtlamaya başlamıştır.

Aynı anket, açık alan ofislerindeki büro çalışanlarının% 93'ünün çalışma ortamlarında zayıf akustiklerden olumsuz bir şekilde etkilendiğini göstermektedir.

Sydney University, Avustralya'nın eşdeğer bir araştırması, yüksek ses düzeyleri ile birlikte akustik mahremiyetin eksikliğinin personel memnuniyetsizliğinin arkasındaki başlıca nedenler olduğunu teyit etmektedir. .

  1. Deneyler: Akustik ve Verimlilik

Gürültünün çalışan memnuniyetsizliğinin ve "şikayetlerin" ana sebebinin ortak bir nedeni olması, birçok sağlık riskine yol açabileceği için kolaylıkla açıklanabilir. Bu , ses dalgalarının yoğunluk frekansı ve süresi ile ilgilidir Buna ek olarak, yoğunluk ve frekansta sabit olan sesler, sürekli değişen bir sesin daha az bozulmasına neden olabilir.

İş yerindeki gürültünün başlıca etkileri şunlardır:
- Dikkat kaybı
- Konsantrasyon / ezberleme konusunda zorluk
- İletişim zorluğu
- Derating
- Hataların artması olasılığı

Gary Evans bir grup çevresel psikologla birlikte düşük yoğunluklu gürültünün çalışanlara stres yarattığını ve iştahını azalttığını buldu. Yeterince ilginç olan işçiler, kendilerini rahatsız eden gürültüden rahatsız olduklarını rapor etmediler, çünkü özellikle fark edilmediler.

37 yaşındaki 40 kadından oluşan bir grup, ofiste çok fazla gürültüyle birlikte çalışan eşit grupların aksine, üç saat boyunca sessiz bir yerde çalışıyordu. İkinci grup, bir sorunu çözmek için daha az (çözülmesi gerekmeyen)% 40 oranında artmış stres seviyesine (çözümlenmek istenmemiştir) ve işyerinde% 50 daha az ergonomik başvuru gerçekleştirdi; daha sessiz ofislerde. Profesör Taylor'a göre ankete göre erkeklerin stres atmaya daha yatkın oldukları belirtilmelidir. Gürültü veya sıcaklık seviyesinin yüksekliği, kötü havalandırma ve genel olarak kötü koşullar gibi içsel faktörlerden gelen psikolojik denge ve duyguların bir gürültü bürosu / çalışma alanından kaynaklandığı fark edildi.

Özellikle dış çevresel faktörler, bir kişinin duygusal kontrolünü ele geçirerek kendileri ya da çevreleriyle çatışmalara yol açacak şekilde, duygusal zekanın bireysel becerilerini engelleyebilir. Bu fiziksel ve psikolojik semptomları beraberinde getirir ve bu semptomların kombinasyonu hoş olmayan durumlara neden olabilir.

Böylece yukarıda özet, etkisinin olduğu açıktır işyerinde gürültü içeren çalışan performansında azalma, daha fazla çalışma süreleri, fazla, üretim sürecinde gecikme, yüksek üretim maliyeti.

  1. amaç

Bu raporun amacı, modern iş yerlerinde karşılaşılan bir sorunu ortaya koymak ve aynı zamanda çözümler üretmek için bazı bilimsel bulguları sunmaktır. Hedefimiz, müşterilerimize bir ofis ortamında uygun akustiğin önemi hakkında bilgi vermeye ve iyi bir akustiğin lüks değil, çalışanların üretkenliğinin artırılması için stratejik bir iş kararı olduğunu vurgulamayı amaçlıyoruz.
Bu spesifik rapor internetteki mevcut çalışmalara ve verilere dayanmaktadır.

  1. Ses İletimi

Açık ofis ofis alanları için gürültü iletimi esas olarak aşağıdaki dört kategoriye ayrılır. Bu rapor, esas olarak ofislerdeki asıl sorun olan iletilen ve gürültülü yansımalarla vurgulanacaktır.
Yapısal veya mekanik geçişler (sayı 4) yoluyla gürültü iletimi için bu raporun konusu değildir.

  • direkt
  • yansıyan
  • kırınan
  • İletilen

Yukarıda tarif edilen yollarla Gürültüyü gidermek için aşağıdaki prosedürler izlenir:

direkt

Gürültü kaynağı ve alıcı arasında gölgelendirme sağlamak için kendiliğinden duran veya masa bölümlerini, örneğin Teknik Akustik Solo Kumaş Kaplı tavan Ve Duvar Panelleri gibi sırayla kurun.
Teknik Akustik TK-200 SOLO hem panelin her iki tarafında hem de ses yutucu özelliği sunduğunu ve iç ses izolasyon çekirdeğine sahip olduğunu vurgulamalısınız .
Bir yetişkinin ortalama boyu düşünüldüğünde, çerçevenin net yüksekliğinin masa seviyesinin en az 50 cm üzerinde olması önerilir.



yansıyan

Yansıtılan gürültüyü azaltmak için, Teknik Akustik Solo  veya Teknik Akustik Advance gibi ses emici ürünleri yerleştirmek önerilir; ses dalgaları geldiğinde absorbe edilecek ve odaya geri yansıtmayacaktır.

Buradaki başlıca zorluk, ses emici ürünlerin şekil, renk ve konumu ile mimari ve ergonomik uyumluluğudur Uygulamada genelde mevcut yüzeyler tavan ve duvar kısımlarında bulunabilir .


Aşağıda, sesi kontrol etmek için emici araçların kullanıldığı ofislerdeki uygulama fotoğrafları verilmiştir.

Bu nedenle , açık ofis ofislerinde optimum Gürültü kontrolü için ve üretkenliği artırmak için doğrudan ve yansıtılan sesler için bir ürün kombinasyonu kullanılması önerilir .

Aşağıdaki grafik, akustik iyileştirme önlemleri olmaksızın yankılanma süresinin bir göstergesidir. İlk adım, doğrudan ses iletimini Teknik Akustik Kabincell Akustik Paravan ses bölmeleri yardımıyla azaltmaktır. Bu müdahale, doğrudan gürültü iletimini önemli ölçüde artıracak, ancak yankılanma süresi istenilen seviyelere düşürülmeyecek.


Ayrıca, artan bir ses tayfında soğurma katsayısı sunan ses absorpsiyon panelleri Teknik Akustik Kumaş Kaplı Paneller duvarları ve / veya Teknik Akustik Solo 20 MM yerleştirmek önerilmektedir .


Aşağıdaki grafikler , bir açık alan ofisinde Akustik müdahaleler öncesinde ve sonrasında ölçülen Yankılanma Zamanı gösterir .


Konum 1. Yankılanma süresi Teknik Akustik Tk-Solo 20 MM ve Teknik Akustik Advance Baffle ürünlerinin kurulumundan önce ve sonra.

Konum 2. Yankılanma süresi Akustik müdahaleden önce ve sonra.


Konum 3. Yankılanma süresi Akustik müdahaleden önce ve sonra


  1. Açık Alan Ofislerinde Kötü Akustik Maliyeti

Göre tekno-ekonomik inceleme (Schiavon ve Altomonte 2014) Yönetim büyük çoğunluğu ofis akustiği iyileştirilmesi ilgilenmiyor. Çalışanların% 70'i ofis alanlarındaki zayıf mimari akustiğinden dolayı üretkenliklerinin azaldığını düşünüyor .


Ofislerde akustik muamele vakalarında para tasarrufu için tahmini sonuçlar etkileyicidir. Söz konusu düzenleme, gelişmiş akustik ofis düzeninde radikal bir değişikliğe ilişkin daha fazla kâr anlamına geliyor .

Uygulamada akustik ortamın iyileştirilmesine ilişkin ek bilgi ve rehberlik için 
info@teknikakustik.net e-posta yoluyla bizimle iletişime  geçmekten çekinmeyin.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, Hemen Arayın!
İstanbul: (0216) 344 34 22       GSM : (0507) 668 41 24
Copyright © 2017 Tüm Resim Görsel Ve Yazılarda Her Hakkı Saklıdır.
Top